2019. gada 7. aprīlis ir īpaša diena: ko var darīt, ko nedrīkst, kā lūgt brīnumu

Šī ir īpaša diena visiem pareizticīgajiem.

Labās Vēsts Pasludināšana Jaunavai Marijai tiek svinēta 7. aprīlī. 2019. gads nav izņēmums. Šī ir īpaša diena, ka Jaunavai Marijai parādījās Eņģelis, un viņa uzzināja, ka kļūs par Jēzus Kristus māti.

Lai gan šie ir ļoti nozīmīgi svētki visiem pareizticīgajiem, tomēr jo īpaši tos godā sievietes. Jo Dieva māte bija parasta sieviete, bet tieši viņa laida pasaulē Dieva dēlu. Ja ne viņas stingrā ticība, drosme un gara spēks, tad kas zina, kā viss būtu izvērties.

Noskaidrosim kā šī diena jāpavada, jo ar šiem svētkiem saistās daudzas tradīcijas.

Šajā dienā noteikti apmeklē dievnamu. Palūdzies Jēzu Kristu un Dievmāti piepildīt tavas lolotās vēlēšanās. Un kā notika brīnums un Kristus tika ieņemts no Svētā Gara, tā arī tavas lūgšanas tiks uzklausītas, jās skaitīsi ar patiesu ticību.

Šajā dienā gudrās mammas un vecmāmiņas svēta savus bērnus. Tiek uzskatīts, ka šī svētība sargās bērnus no jebkāda ļaunuma.

Lasi vēl: Svarīgākā informācija par bērzu sulu: iegūstamais labums, ārstēšana, piemērotība barojošām mātēm

Šajā dienā netiek aizliegts strādāt. Tomēr skumt šajā dienā noteikti neiesaka. Šī ir priecīga diena. Labās Vēsts diena. Tāpēc šajā dienā dievnamos nenotur piemiņas dievkalpojumus un neliek sveces par aizgājušajiem.

Šajā dienā netiek slēgtas arī laulības. Saskaņā ar senu ticējumu, laulības, kas notikušas Labās vēsts pasludināšanas dienā, solās būt sarežģītas un pilnas ar pārbaudījumiem.

Avots:

damy

Pievienot komentāru